O nas

Smo mlada, neprofitna, nevladna organizacija, ustanovljena novembra 2015.

V njej delamo mladi, inovativni in izkušeni strokovnjaki.

Naša želja je sodelovati pri ohranjanju narave in spodbujati k prehodu v vzdržno in trajnostno upravljanje z njo.

Naš cilj je doseči spremembo v zavesti ljudi, da narava ni objekt našega izkoriščanja, temveč vrednota, ki nam omogoča preživetje. Zato moramo naravi znati prisluhniti in jo skrbno varovati.

Naša vizija je svet, v katerem bodo ljudje na vsakem koraku razumeli svoj vpliv na naravo, jo zato spoštovali in njene usluge izkoriščali trajnostno in po načelu vzdržnosti.


Polona Pengal

dr.Polona Pengal, univ.dipl.biol.

je naš inovativni vodja projektov in vseskozi polna energije, vsak trenutek izkoristi za oblikovanje raznovrstnih idej in ustvarjanje na različnih področjih življenja. Doktorica biologije, optimistka, navdušenka, ki verjame v timsko delo, je prava izbira za ekološke in okoljevarstvene raziskave. Ljubiteljica vode in podvodnega sveta, po srcu in duši borka za boljši jutri rib in drugih morskih in sladkovodnih živali.

Polona je 6 let nabirala izkušnje na Zavodu za ribištvo Slovenije, kjer je z delom pričela že kot študentka na Sladkovodnem oddelku. Sodelovala je pri terenskem delu ihtioloških raziskav in monitoringov, obdelavi podatkov ter pripravi poročil. Po diplomi se je zaposlila na Oddelku za morsko ribištvo, kjer je hitro napredovala in prevzemala različne naloge, od Vzorčenje prilova in zavržka v okviru CFP ter Nacionalnega monitoringa ribolovnih virov do zastopanja Slovenije v mednarodnih delovnih skupinah in telesih ter mentoriranja študentov na izmenjavi.
Polona je ob delu nadaljevala s študijem na Univerzi v Ljubljani in tako leta 2013 uspešno doktorirala na temo Vpliv marikulture na ribje združbe v Portoroškem ribolovnem rezervatu. Več o njenem delu si lahko ogledate na katerem od njenih javnih profilov:

EUROPASS
SICRIS
Research gate
LinkedIn
COBISS
Academia


Eva Horvat

Eva Horvat, mag. ekol. biod.

Eva je raziskovalka, ki na Zavodu REVIVO pomaga pri uresničevanju idej, raziskav, projektov in delavnic. Poznavanje ekologije in biodiverzitete je ob študiju utrjevala na številnih študentskih terenih in taborih po Sloveniji in drugod. Prvo morsko raziskavo za diplomsko nalogo je opravila iz ekologije morskega raka škardobola v Krajinskem parku Strunjan in Lazaretu. Za Krajinski park Sečoveljske soline in Aquarius Ljubljana d.o.o. je dve leti zapored opravila popis redke in zavarovane rastline, v tujini je spoznala kako zavržena plastika ogroža tjulne, pridobivala je izkušnje v določanju starosti morskih rib, kasneje pa tudi o identifikaciji pelagičnih morskih iker in larv. Na temo iker sardele in sardona v slovenskem morju je napisala tudi magistrsko nalogo. Pri projektu Ekološko stanje površinskih voda Agencije Republike Slovenije za okolje in prostor je prebirala vodne nevretenčarje, kasneje pa je preko krajšega prostovoljnega dela na projektu Odlov tujerodnih vrst - Tivoli pri Zavodu REVIVO spoznala še vodne vretenčarje – predvsem ribe. Dve leti je kot vodička skozi Univerzitetni Botanični vrt Ljubljana popeljala številne skupine ter skrbela za tropske rastline. Sodeluje pri popisih ptic, kačjih pastirjev in velikih zveri ter se udeležuje številnih izobraževanj. Njen življenjepis in reference si lahko ogledate tukaj in na spodnjih povezavah.

ResearchGate
LinkedIn

potocna postrv - Salmo trutta

Pomagajte naravi !

Kot nevladna organizacija so naše aktivnosti v veliki meri odvisne od podpore ljudi, ki jim ni vseeno za naravo. Pomagate nam lahko s prostovoljnim delom, donacijami, razširjanjem informacij,...

Želim pomagati.

Kontakt

Na nas se lahko obrnete preko navadne ali elektronske pošte, telefona ali pa izpolnite spodnji obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Zavod za ihtiološke in ekološke raziskave
Šmartno 172
2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu
Slovenija

Zavod za ihtiološke in ekološke raziskave
Poslovna enota Ljubljana
Staretova ulica 1
1233 Dob
Slovenija

Tel.: 040 473 597
email: revivo@ozivimo.si
ID za DDV: SI 50862081
Matična številka: 6951287000
TRR: SI56 1010 0005 4739 714
Račun odprt pri banki: Intesa Sanpaolo Bank (Banka Koper)